help-line

aprilie 01, 2008 2 comentarii
Ce se poate intampla cand arunci cuvinte cheie intamplatoare pe toolul celor de la trafic.ro? Nu cred ca stiti dar nu voi lasa lucrurile asa. Deci, introduc, nu conteaza ce. Iata ce iese la prima strigare:

Cu 4 cautari :

revista bravo, help-line :
andy, 13 ani: am de 8 luni o
prietena si nu am facut sex
pana acum. am stimulat
totusi actul sexual, insa cu
pantalonii pe noi. vreau sa
stiu daca se poate ca ea sa
ramana insarcinata chiar
daca nu a existat nici un co

Si cum respectiva revista nu da semne de ajutor se hotaraste ceara ajutorul oricui e dispus si mai incearca odata:

Tot cu 4 cautari:

am de 8 luni o prietena si
nu am facut sex pana acum.
am stimulat totusi actul
sexual, insa cu pantalonii
pe noi. vreau sa stiu daca
se poate ca ea sa ramana
insarcinata chiar daca nu a
existat nici un contact
direct? credeti ca ar trebui
sa ne protej

Sfatul meu. Cu astfel de cazuri nu e de glumit la varsta ta andy. O pereche de chilotei si una de pantaloni nu-s de ajuns sa te fereasca de o eventuala problema neplacuta. Ar fi bine ca intre voi sa se afle macar o plapuma si poate, dar doar daca e posibil, cateva zeci de metri distanta ca sa ai timp sa fugi cand va afla tatal ei. Noapte buna Andy.

Unde se mai vorbeste Limba Romana

0 comentarii
Cel mai vechi document scris în română atestat este Scrisoarea lui Neacşu din 1521. În aceasta, Neacşu de Câmpulung îi scria judelui braşovean despre atacurile iminente ale turcilor. Scrisoarea era scrisă cu alfabetul chirilic românesc, care a fost în uz (simplificat în secolul XIX) până în 1860. O primă folosire a alfabetului latin este atestată printr-un document transilvănean, scris după convenţiile alfabetului maghiar la sfârşitul secolului XVI.

Insă mi-am propus să aflăm unde altundeva, în afară de România, se mai vorbeşte limba română şi am desoperit astfel:

  • Republica Moldova, ca limbă oficială, limba română este limba maternă pentru 2,5 milioane de locuitori (redenumită limba moldovenească în anumite cadre oficiale din motive politice.
  • Provincia Autonomă Voivodina, Serbia, unde este limbă oficială.

  • Ţările vecine României şi Republicii Moldova, şi anume în Ucraina, Ungaria, (SerbiaValea Timocului), şi Bulgaria.
  • Extremele ariei lingvistice româneşti se află la apus în bazinul cursului mijlociu al Dunării (Croaţia, Slovenia, Slovacia şi Polonia) iar la răsărit, dincolo de Nistru.
  • Cea mai mare comunitate de vorbitori de limba română din Asia se găseşte în Israel, unde în 1995 limba română era vorbită de 5% din populaţie.
  • Româna este vorbită ca limbă străină de arabi din Orientul Mijlociu care au studiat în România. Se estimează că aproape jumătate de milion de arabi din Orientul Mijlociu au studiat în România în anii 1980.
  • Prin deportări masive, în special ale moldovenilor din RSS Moldovenească, româna a devenit o limbă minoritară în Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan şi Turkmenistan.
  • Vorbitori de limbă română se găsesc şi în multe alte ţări occidentale (datorită emigraţiei), precum sau Italia, Spania, Statele Unite, Canada, Franţa, Portugalia, Germania si Australia . Peste 3 000 000 de vorbitori de română locuiesc legal în Europa şi America de Nord.
  • Româna este una dintre cele cinci limbi în care sunt oficiate servicii religioase în statul monastic Muntele Athos, o regiune autonomă din Grecia, fiind vorbită în schiturile Prodromu şi Lacu.

Despre desenele animate

0 comentarii
Filmul de animaţie, sau desenele animate asa cum ne-am obisnuit sa le zicem in copilarie, este un gen de film realizat prin animarea personajelor sau obiectelor naturale prin filmarea fotogramă cu fotogramă.

Animaţia este procedeul complex prin care se realizează efectul de mişcare. Succesiunea de imagini ce reprezintă descompunerea mişcării se realizează în atâtea faze câte sunt necesare ca după filmarea fotogramă cu fotogramă să redea mişcarea dorită. Odată cu această descompunere a mişcării, se urmăreşte ca ea prin proiecţie să redea şi o interpretare artistică, dorită de realizator. În funcţie de dorinţa realizatorului ca tehnică de animaţie se poate folosi tehnici şi procedee diferite: desen, cartoane decupate, păpuşi, ecranul cu ace, gravură, obiecte, pictură, plastilină, fluorescenţă, computer.

Mai există un gen numit film de animaţie combinat cu filmări de personaje reale , un gen de film în care imaginea filmată separat cu personaje reale este combinată cu imaginea obţinută prin animaţie. Acest gen de film are un farmec deosebit la proiecţie.

In anul 1920, caricaturistul Aurel Petrescu realizează primul desen animat românesc, numit "Păcală în Lună". Acesta nu s-a păstrat însă. Cel mai vechi film românesc de animaţie care a ajuns până la noi este cel creat în 1927 de către Marin Iorda: "Haplea".

De-a lungul istoriei filmului românesc s-au mai remarcat şi alţii, dar cel care aduce renume mondial animaţiei româneşti este Ion Popescu-Gopo, părintele Omuleţului. Omuleţul care prin Scurtă istorie obţinea în 1957 la Festivalul Filmului de la Cannes "Marele Premiu", Palme d'Or. El, Gopo, este deschizătotul de drum pentru împătimiţii realizatori de filme de animaţie, care a determinat autorităţile să înfiinţeze în anul 1964 studioul specializat "Animafilm".

Iată cum a apreciat la vremea respectivă Georges Sadoul inovaţia lui Gopo:
"Filmul său acumulează în zece minute idei poetice, într-o povestire umoristică plină de ritm şi imaginaţie. Este foarte important că filmul său nu datorează cu rigurozitate nimic nici lui Disney, nici lui Grimault, nici şcolii cehoslovace, nici celei sovietice. Acest filmuleţ a fost la Cannes o descoperire care trebuia semnalată prin strălucirea unui mare premiu."

Însuşi Ion Popescu-Gopo declara, peste ani:

"Am făcut un omuleţ cu mare economie de linii. Ochii lui sunt două puncte, nu şi-i poate da peste cap şi nici nu se uită galeş. Mi-am redus de bunăvoie posibilităţile. Gura lui este aproape imobilă. Nu am folosit nici expresia feţei. Subiectul însă a căpătat forţă."
Acest umanoid cu cap lunguieţ, cu o expresie serioasă şi naivă, cu mâini şi picioare subţiri şi cu burtica rotunjită, care a cucerit atât spectatorii, cât şi lumea creatorilor de animaţie, a anticipat cucerirea spaţiului extraterestru şi primii paşi ai omului pe Lună, lansându-se în Cosmos cu o rachetă cu cinci ani înainte de Iuri Gagarin şi devenind primul “om” care a călătorit în spaţiu. S-a mişcat în lumea subacvatică, de asemenea a evocat gândul îndrăzneţ că ar putea exista viaţă pe alte planete. Toate acestea le-a făcut ţinând, când aproape de piept, când după ureche, o floare.