Ordonanta de Urgenta pentru acordarea alocatiei de stat

februarie 29, 2008 0 comentarii
Secretarul de stat pe probleme de afaceri sociale şi egalitate de şanse din Ministerul Muncii, Theodora Bertzi, a arătat că în şedinţa Guvernului din 27 februarie a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă 16 pentru modificarea şi completarea Legii 61/1993, prin care se reglementează faptul că acordarea alocaţiei de stat se va realiza şi pentru tinerii în vârstă de peste 18 ani care urmează cursurile profesionale sau liceale, până la finalizarea acestora, cu condiţia să nu repete anul scolar decât dacă motivele sunt de natură medicală.

La nivel naţional sunt 218.025 de elevi care au împlinit 18 ani, din care 9.252 sunt din Bucureşti, Theodora Bertzi afirmând că şcolarii îşi pot primi alocaţiile de stat pentru luna februarie începand cu luna martie.

Theodora Bertzi a precizat ca elevii de peste 18 ani vor beneficia de acest drept începând cu luna februarie, în acest sens ei fiind obligaţi să depună, la nivelul şcolii, o cerere în nume propriu, însoţită de o copie a actului de identitate şi o adeverinţă emisă de unitatea şcolară, din care să rezulte că urmează o formă de învăţământ.

Kaiser Chiefs la B`estFest

0 comentarii

Printre artiştii care vor ţine capul de afiş al celei de-a doua ediţii a B`estFest se numără trupa britanică de indie rock Kaiser Chiefs şi solista irlandeză Roisin Murphy, fostă componentă a trupei Moloko, alte grupuri şi cântăreţi urmând să se alăture acestora.


Sâmbătă vor fi puse în vânzare abonamentele de trei zile, care oferă acces la toate zilele de festival, la preţul de 240 de lei. Abonamentele sunt emise în număr limitat de 5.000 şi vor fi putea fi achiziţionate de pe site-ul www.myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta.

B`estFest va avea loc în parcarea complexului Romexpo din Bucureşti, pe 4, 5, şi 6 iulie.

După prima ediţie a evenimentului, festivalul denumit iniţial B'estival a fost rebotezat pentru a fi evitate eventualele confuzii cu alte manifestări de gen care se desfăşoară în Marea Britanie şi Spania. Anul trecut, B'estfest a fost înscris în programul European Talent Exchange Program, care se ocupă de promovarea tinerilor artişti europeni în cadrul festivalurilor internaţionale de top.


Japonezii "vad" o noua planeta

februarie 28, 2008 0 comentarii

Astronomii japonezi au spus că sunt convinşi că o a noua planeta, încă necunoscută, gravitează la graniţa sistemului nostru solar şi că aceasta va fi descoperită în cel puţin zece ani, oferind şi modalitatea de a face acest lucru.

Cercetătorii de la Universitatea din Kobe (vestul Japoniei) se bazează în afirmaţiile lor pe simulările informatice.

"Există o probabilitate ridicată ca o planeta adevărată, încă necunoscută, cu o masă de 0,3 - 0,7 ori mai mare ca a Pământului, să se găsească la graniţa sistemului nostru solar", spun cercetători într-un comunicat.

Sistemul solar este, aşadar, compus din opt planete: Mercur, Venus, Terra, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.

Taxa Auto depinde acum de hotararea Comisiei Europene

februarie 27, 2008 0 comentarii

Noua formulă de calcul a taxei auto va fi aprobată după ce Guvernul va primi un răspuns din partea Comisiei Europene la propunerea trimisă, din care să rezulte că aceasta este compatibilă cu normele UE, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

El a evitat să avanseze un termen până la care să fie adoptată taxa de poluare auto, precizând doar că speră ca aceasta să fie aprobată "repede".

Terminator 4

februarie 26, 2008 0 comentarii
Partea a patra a francizei de succes "Terminator", care a debutat în 1984, va fi lansată în Statele Unite pe 22 mai 2009, cu ocazia Memorial Day (zi în care sunt comemoraţi militarii americani căzuţi la datorie), informează variety.com.

Potrivit sursei citate, "Terminator Salvation: The Future Begins", produs de Warner Bros., cu Christian Bale în rolul principal, va fi lansat în aceeaşi zi cu o altă superproducţie, a studiourilor Twentieth Century Fox, continuarea lungmetrajului "O noapte la muzeu", cu Ben Stiller (încasări de 250,9 milioane de dolari în America de Nord).

Actorul britanic Christian Bale, cunoscut pentru diversitatea rolurilor pe care le abordează, de la psihopatul din "American Psycho", la Batman sau la fermierul veteran din "Drumul dreptăţii", joacă rolul John Connor, liderul carismatic al Rezistenţei care luptă împotriva supremaţiei roboţilor din seria "Terminator".

Scenariul filmului "Terminatorul 4" este semnat de autorii celei de-a treia părţi a seriei, "Terminator 3: Supremaţia Roboţilor", John Brancato şi Michael Ferris (2003).

Victor Kubicek şi Derek Anderson, proprietarii companiei de producţie Halcyon Co, care au cumpărat drepturile asupra seriei "Terminator", au declarat că vor să reinventeze franciza cu ajutorul unei noi distribuţii şi al unor noi scenarii, elemente care au funcţionat în cazul altor serii de succes, precum "Batman" şi James Bond".

"Terminator 4" va constitui începutul unei noi trilogii şi va prezenta viaţa lui John Connor, ajuns la vârsta de 30 de ani în fruntea unui număr mic de oameni care au rămas pe Pământ şi care luptă împotriva roboţilor.

Seria "Terminator" a debutat în anul 1984. Partea a treia a seriei a avut încasări de 430 de milioane de dolari în lumea întreagă.

Toate premiile editiei 80 - Oscar 2008

februarie 25, 2008 0 comentarii
Cel mai bun film: "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men" (Joel şi Ethan Coen)

Cea mai bună regie: Joel şi Ethan Coen - "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men"

Cel mai bun actor în rol principal: Daniel Day-Lewis - "Va curge sânge/ There Will Be Blood"

Cea mai bună actriţă în rol principal: Marillon Cotillard - "La Vie en Rose"

Cel mai bun actor în rol secundar: Javier Bardem - "Nu există ţară pentru bătrâni"

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Tilda Swinton - "Michael Clayton"

Cel mai bun lungmetraj animat: "Ratatouille", regia Brad Bird


Cea mai bună regie artistică: "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street"

Cea mai bună imagine: "Va curge sânge/ There Will be Blood"

Cele mai bune costume: "Elizabeth: Epoca de Aur"

Cel mai bun documentar: "Taxi to the Dark Side" (regia Alex Gibney şi Eva Orner)

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Freeheld" (regia Cynthia Wade şi Vanessa Roth)

Cel mai bun montaj: "Ultimatumul lui Bourne"

Cel mai bun film străin: "The Counterfeiters" (regia Stefan Ruzowitzky, Austria)

Cel mai bun machiaj: "La Vie en Rose"

Cea mai bună coloană sonoră: "Remuşcare/ Atonement" - Dario Marianelli

Cea mai bună temă muzicală: "Falling Slowly" din "Once"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Peter & The Wolf"- Suzie Templeton şi Hugh Welchman

Cel mai bun scurtmetraj: "Le Mozart des Pickpockets" - Philippe Pollet-Villard

Cel mai bun montaj de sunet: "Ultimatumul lui Bourne"

Cel mai bun mixaj de sunet: "Ultimatumul lui Bourne"

Cele mai bune efecte vizuale: "Busola de Aur"

Cel mai bun scenariu adaptat: "Nu există ţară pentru bătrâni" - Joel şi Ethan Coen

Cel mai bun scenariu original: "Juno" - Diablo Cody

Acuze de plagiat la Eurovision

februarie 24, 2008 0 comentarii
Andrei Tudor, compozitorul piesei "Pe-o margine de lume", câştigătoarea finalei naţionale a Eurovision, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a plagiat melodia, precizând că, dacă se va demonstra totuşi acest lucru, o va retrage din concurs.

TVR va numi o comisie care să analizeze acuzaţiile de plagiat aduse piesei "Pe-o margine de lume" (muzică Andrei Tudor, text Andreea Andrei, Adina Şuteu), interpretată de Nico şi Vlad Miriţă, care va reprezenta România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Belgrad, Serbia.

Înfiinţarea unei comisii care să analizeze piesa "Pe-o margine de lume" a fost luată după ce, pe forumul Televiziunii Române, au fost postate mai multe mesaje care îi acuzau de plagiat pe Nico şi Vlad Miriţă. Mai mulţi forumişti susţin că piesa "Pe-o margine de lume" se aseamănă cu melodia "La magia del corazon", cântată de David Bustamante.

Eurovision Romania 2008

0 comentarii
Nico şi Vlad Miriţă au câştigat, sâmbătă seara, finala selecţiei naţionale Eurovision, piesa "Pe-o margine de lume" (muzică Andrei Tudor, text Andreea Andrei, Adina Şuteu) urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Belgrad, Serbia, din luna mai.

Nico şi Vlad Miriţă, cu melodia "Pe-o margine de lume", au obţinut un total de 271 de puncte din partea juriului şi din partea publicului. Cei doi s-au clasat pe primul loc şi în preferinţele publicului şi în cele ale juriului.

Potrivit datelor furnizate de televoting, Nico şi Vlad Miriţă au acumulat 8277 de voturi telefonice (echivalentul a 144 puncte). Pe locul doi s-a situat Biondo (Suedia) - "Shine", cu 264 puncte, iar locul trei pe podium a fost ocupat de Paula Seling şi Provincialii, care au acumulat un total de 208 puncte, pentru "Seven days".

Anul acesta, votul juriului de specialitate a contat 50%, la fel ca şi cel al publicului, acordat prin televoting.

Foarte fericiţi, după ce s-au anunţat rezultatele votului, Nico şi Vlad Miriţă au spus că speră să obţină locul I şi la Belgrad. Totodată, în semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Belgrad, cei doi vor interpreta o altă variantă a piesei "Pe-o margine de lume", în limbile engleză şi italiană, şi nu în română şi italiană, aşa cum au cântat la Bucureşti.

Juriul a fost format din 12 membri: Cristian Faur - compozitor, Mihai Pogăşanu - compozitor, Dan Teodorescu - compozitor, Dida Drăgan - interpret şi membru în Consiliul de Administraţie al SRTv, Victor Socaciu - cantautor, compozitor, membru în Consiliul de Adrministraţie al SRTv, Dani Constantin - compozitor, saxofonistul Flavius Teodosiu, instrumentistul Florin Ionescu, Titus Andrei, redactor-şef al redacţiei muzicale de la Radio România Actualităţi, George Zafiu, realizator Europa FM, Sebastian Secanu, corespondentul oikotimes.com, şi Tatiana Solomon, jurnalist la Libertatea.

La finala de sâmbătă au mai participat şi: Leo Iorga şi Pacifica cu piesa "Prea mici sunt cuvintele", Zero feat. Marius Moga - "Come this way", Nicola - "Fairytale Story", Tabasco - "Love Is All I Need", Rednex feat. Ro-mania - "RailRoad, RailRoad", LaGaylia Frazier (Suedia) - "Dr Frankenstein", Cătălin Josan - "Run Away", Simona Nae - "The Key Of Life", Yana - "C´ est la vie" şi Nico şi Vlad Miriţă, "Pe-o margine de lume".

Finala naţională a Eurovision a fost prezentată de Alina Sorescu şi Iulian Vrabete, în camera verde Iuliana Marciuc dicutând, pe parcursul transmisiei în direct, cu cei 12 concurenţi, dar şi cu jurnaliştii.

Una dintre atracţiile serii a fost recitalul cunoscutului Goran Bregović, care, împreună cu instrumentiştii săi, Wedding and Funeral Orchestra, a interpretat în jur de zece piese, după evoluţia de pe scenă a concurenţilor. Bregović a spus, după recital, că nu are niciun preferat dintre cei 12 concurenţi de la finala românească a Eurovision, dar că va avea ocazia să asculte câştigătorul la Belgrad. "Nu am văzut nimic acum, pentru că m-am pregătit pentru recital. O să cânt în finala de la Belgrad şi o să văd atunci", a spus Bregović.

România nu s-a mai calificat direct în finala Eurovision de la Belgrad, după ce, anul trecut, trupa Todomondo s-a clasat pe locul 13 în concursul de la Helsinki. Astfel, pentru a participa la finala Eurovision, Nico şi Vlad Miriţă vor trebui întâi să treacă de semifinala competiţiei. Înainte de asta, însă, cei doi vor pleca luni, la Atena, unde vor asista la finala naţională a Greciei, la Eurovision

"Retragerile" patronului de la Rapid

februarie 23, 2008 0 comentarii
1995 - Rapid a pierdut finala Cupei României în faţa Petrolului şi a anunţat că se retrage.
1998 -
Clubul din Giuleşti a pierdut campionatul în ultima etapă. Copos s-a supărat pe arbitraj şi şi-a anunţat retragerea.
2001 - Copos a pierdut o sumă de aproximativ 2 milioane de euro din transferul lui Tiberiu Ghioane şi a spus că se retrage.

2003 - Rapid a fost eliminat de Anderlecht din Liga Campionilor. Copos s-a supărat din nou şi a spus că se retrege.
2006 - Ca şi în 1998, Rapid a pierdut campionatul în ultima etapă, iar Copos a anunţat că se retrage, pe motiv că a fost furat.
2006 - Suporterii l-au înjurat pe patronul din Giuleşti pentru că nu investeşte suficient, iar acesta şi-a anunţat retragerea.
2006 - Copos a încercat să pună presiune pe echipă, ameninţând că se retrage dacă aceasta nu va avea un parcurs lung în cupele europene.
2007 - Ministerul Transporturilor a refuzat să îi concesioneze lui Copos stadionul, iar acesta a spus că se retrage.
2007 - Patronul Rapidului s-a supărat din nou pe arbitri, după ce aceştia nu i-au acordat un penalty în meciul cu Gloria Buzău şi a spus din nou că îşi ia adio de la fotbal.
2007 - Copos a recidivat, tot pe motiv de arbitraj şi a lansat o nouă ameninţare cu retragerea.
2008 - Copos s-a supărat pe decizia Ministerului Transporturilor de a nu investi în stadion, dar şi pe suporteri, care puneau presiune pe el, şi şi-a anunţat din nou ieşirea “definitivă” din fotbal.

Stadion nou pentru RAPID

februarie 14, 2008 1 comentarii
Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, joi, că gruparea "alb-vişinie" poate finanţa construirea unei arene de 30.000 de locuri pe locul Stadionului "Giuleşti-Valentin Stănescu", în cazul în care va obţine concesionarea acestuia din partea Ministerul Transporturilor.

Oficialii clubului FC Rapid spun că Ministerul Transporturilor, actualul propietar al stadionului, le propune prelungirea contractului de închiriere a arenei, refuzând deocamdată să le-o concesioneze. "Acum două săptămâni am primit o propunere de prelungire a contractului de închirirere a stadionului din partea CS Rapid şi implicit din partea Ministerului Transporturilor prin care noi eram obligaţi să investim trei milioane în modernizarea acestui stadion vechi de 60 de ani. Proiectul pe care noi l-am înaintat ministerului este al unui stadion compact de 30.000 de locuri, care să corespundă normelor UEFA, dar cei de la minister au refuzat şi ne-au oferit o prelungire a contractului de închiriere, nu o concesionare. Noi refuzăm acest lucru pentru că am propus ministerului să ne concesioneze stadionul şi să construim altul în locul lui, pentru că actualul stadion trebuie dărâmat", a afirmat Zotta.

Giuleştenii estimează că noua arenă ar costa 45 de milioane de euro şi ar fi gata în doi ani. "Noul stadion ar costa 1.500-2.000 de euro pentru fiecare loc, iar la o capacitate de 30.000 de locuri, ar însemna că acesta va costa 45 milioane de euro. Noi FC Rapid SA am găsit sursa de finanţare pentru acest stadion. În doi ani ar putea fi construit noul stadion iar în această perioada el ar putea fi folosit de echipa noastră. Se pot dărâma şi construi tribunele pe rând. În Polonia şi Portugalia s-a folosit această practică", a spus Zotta.

El a precizat că oficialii grupării iau în calcul şi găsirea unui alt loc pentru o arenă modernă dacă nu vor primi actualul stadion în concesiune. Astfel, până vor avea o arenă care să corespundă standardelor UEFA, Rapidul ar putea juca meciurile din cupele europene la Piatra Neamţ. "Noi ne-am gândit şi la altă locaţie a stadionului dacă vom primi în continuare un refuz la solicitarea noastră de concesionare, probabil că se va ajunge şi la această situaţie. Oricum, în Liga Campionilor sau în grupele Cupei UEFA nu o să putem juca pe Giuleşti, probabil ne vom îndrepta spre Piatra Neamţ. Ar fi culmea să luăm în calcul Ghencea, poate doar dacă vom fi în grupă cu Steaua", a adăugat oficialul rapidist.

Constantin Zotta a precizat că, deşi actualul stadion din Giuleşti are o vechime de peste 60, acesta nu este în pericol de prăbuşire. "Rapid nu-şi desfăşoară partidele pe un stadion de patru-cinci stele, cunoaştem realitatea, dar până la prăbuşire este cale lungă. Noi avem un act din partea comisiei de licenţiere că ne putem desfăşura meciurile pe acest stadion şi chiar că putem folosi 75 la sută din capacitatea tribunei I după investiţiile pe care FC Rapid le-a făcut. Avem permisiunea din partea FRF să jucăm pe Giuleşti şi în returul campionatului", a mai spus Zotta.

Dinamo revine la vechiurile obiceiuri

februarie 09, 2008 0 comentarii
Dinamo nu renunta la visul european. Desi au pierdut doi dintre cei mai importanti fotbalisti (eu zic 3, Radu, Niculescu si 99% Danciulescu) din ultimul timp, spartanii vor sa revina in forta in Europa. Vasile Turcu a declarat ca prin venirea lui Pekaric si a lui Miranda, Dinamo redevine echipa puternica de pana acum: “Am adus un jucator foarte important, capitanul celor de la Vojvodina. Cand a plecat, multi aveau lacrimi in ochi. Cu el si cu Miranda vrem sa redevenim o forta in Europa. Am stabilit, toti de la club, ca fotbalistii nu pot fi tinuti mai mult de doi-trei ani, pentru ca se plafoneaza. Am vorbit cu Claudiu Niculescu de exemplu, si mi-a zis ca are alta motivatie acum la Dusiburg”, a spus Turcu pentru Prosport.

Prin propozitia bolduita Turcu anunta ca Dinamo revine la vechiul obicei de a vinde jumatate de echipa in tur si cealalta in retur. Sezoanele trecute o astfel de tactica aducea un titlu la cateva sezoane si promisiuni de liga campionilor. Insa pe atunci nu exista un CFR Cluj, nici Vasluiul nu facea transferurile de acum.

Pregatiti-va sa-l auziti pe Turcu dupa infrangeri ca lipsa omogenitati si-a spus cuvantul ....

Cher si Tom Cruise au avut o relatie

0 comentarii

Cher confirmă că a avut o relaţie cu Tom Cruise
Cântăreaţa Cher, în vârstă de 61 de ani, a confirmat, vineri, speculaţiile potrivit cărora ar fi avut o relaţie, la începutul anilor '80, cu actorul Tom Cruise, în ciuda diferenţei de vârstă de 16 ani dintre cei doi.

Fosta soţie a legendarului Sonny Bono a declarat pentru publicaţia Good Morning American că a avut o relaţie cu Tom Cruise, pe care l-a descris ca fiind "cel mai adorabil bărbat pe care ţi-l poţi imagina". Totodată, Cher a afirmat că actorul nu era încă membru al bisericii scientologice în perioada în care au avut această relaţie, informează dailymail.co.uk.

Tom Cruise, în vârstă de 45 de ani, este căsătorit cu actriţa Katie Holmes, cei doi având împreună o fetiţă, Suri. Tom mai are doi copii, Connor şi Isabella, adoptaţi în timpul căsniciei sale cu actriţa australiană Nicole Kidman.

Cher, care a spus că nu va mai cânta niciodată live după turneul său din 2005, a anunţat, joi, că a semnat un contract de 100 de milioane de lire sterline (195 de milioane de dolari) pentru o serie de concerte la Las Vegas, la celebrul hotel Caesars Palace. Ea va susţine câte patru spectacole pe săptămână într-o sală de concerte de 4.100 de locuri, începând cu 6 mai.

De asemenea, artista va apărea în calitate de prezentatoare la gala premiilor Grammy, programată pe 10 februarie, la Los Angeles.

Cher, pe numele real Cheryl Sarkisian, în vârstă de 60 de ani, a debutat în anii '60 şi şi-a câştigat celebritatea datorită duetelor pe care le făcea cu soţul şi partenerul ei Sonny Bono. Pe parcursul carierei sale a alternat actoria cu muzica.

A jucat în multe filme, precum "Silkwood", "Vrăjitoarele din Eastwick", "Sirene" şi, în 1987, "Moonstruck", pentru care a primit un premiu Oscar.

În 1999, Cher a fost recompensată cu un premiu Grammy pentru albumul său "Believe".

Festivalul Arcus

0 comentarii
Anul acesta se desfasoara la Budapesta cea de-a sasea editie a Festivalului de Teatru al Nationalitatilor, intitulat Arcus (in romaneste: curcubeu), exprimand prin aceasta multicoloritatea limbilor si culturilor celor unsprezece nationalitati care vor urca pe scena in perioada 23 februarie – 2 martie 2008, la Teatrul Thalia din capitala ungara. La festival vor fi prezentate 21 de spectacole, dintre care doua vor fi in limba romana. Romanii din Ungaria vor fi reprezentati de Teatrul Roman de Amatori din Giula si de Teatrul Vis din Szekszard, informeaza corespondentul Romanian Global News la Budapesta. Teatrul roman de amatori din Giula s-a infiintat in anul 2002, fiind bazat pe munca devotata a elevilor si profesorilor de la Liceul „Balcescu” din Giula, cu sprijinul specialistilor de la Teatrul de Stat din Oradea. Trupa din Giula doreste sa continue traditia teatrului popular romanesc intrerupta cu decenii in urma. Scopul principal al infiintarii acestei echipe a fost reanimarea teatrului amator in limba romana din Ungaria si crearea posibilitatilor pentru tineri de a juca in piese romanesti. Pornirea activitatii de specialitate a trupei se leaga de numele regizorului din Oradea, Eugen Tugulea. Din 2005, teatrul este condus tot de un specialist din Oradea, de regizorul Eleonora Chiriac. Trupa tinerilor julani participa anul acesta pentru a cincia oara la festivalul Arcus si vor prezenta o noua piesa, „Chirita in provincie”, de Vasile Alexandri.

Spaga la profesori

februarie 07, 2008 1 comentarii
Pentru o notă de trecere, unii profesori cer de la elevi sau părinţi... mici atenţii. Nu mai e un secret pentru nimeni, se întâmplă în multe şcoli din România. Două cazuri concrete au fost înregistrate la Giurgiu. La sfârşitul lunii trecute, doi profesori de liceu au fost puşi sub acuzare pentru că ar fi luat bunuri şi bani de la elevi, ca să nu-i lase repetenţi.

În doar 48 de ore, doi dascăli din Giurgiu au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce luau şpagă de la elevi ca să le încheie situaţia şcolară pe semestrul I. Poliţiştii aveau informaţia că profesorul de psihologie şi filosofie Florea Stan obişnuieşte să primească "atenţii" de la elevi. Aşa că au marcat câteva cartuşe de ţigări, iar când au ajuns la profesor acasă s-au dus direct la ele. În locuinţa acestuia, oamenii legii au descoperit un "mic" depozit cu: 74 de sticle cu whisky şi coniac, 28 de kilograme de cafea şi 124 de cartuşe cu ţigări.

Acesta este preţul pe care mai mulţi liceeni din Giurgiu l-au plătit ca să treacă primul semestru din acest an şcolar. La nici o zi după ce profesorul de filosofie a fost prins de poliţişti, o altă profesoară, şefa Catedrei de limbi străine de la Liceul "Nicolae Cartojan", Irina Rădulescu, a ajuns şi ea în arestul poliţiei. Motivul: 300 de lei şpagă pentru câteva medii încheiate la clasa a IX-a.

Şpaga nu se limitează doar la învăţământul preuniversitar. Potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Soros, mai mult de jumătate dintre studenţi recunosc că dau bani sau cadouri profesorilor pentru o notă mai mare sau pentru a trece un examen. Un profesor din trei recunoaşte că există studenţi care dau o mică şpagă profesorilor, însă doar 7% dintre aceştia spun că au acceptat "atenţiile" studenţilor.
Sursa:Realitatea

Festivalul zapezii de la Sapporo

februarie 05, 2008 0 comentarii
Festivalul zapezii de la Sapporo este unul dintre cele mai mari evenimente ale iernii in Japonia, care atrage an de an milioane de vizitatori.
In fiecare iarna, aproape 2 milioane de oameni vin in Sapporo sa vada sute de statui de zapada si sculpturi in gheata pe aleile din Odori Park, pe pamantul din Satoland, si pe strazile din Susukino.
Pentru 7 zile in Februarie, aceste statui si sculpturi transforma Sapporo intr-o tara de vis a iernii.
Festivalul a debutat in 1950, cand un student localnic a construit 6 astfel de statui in Odori Park. In 1955, fortele Ministerului Apararii s-a aliat sa construiasca cea mai mare sculptura, fapt pentru care festivalul este faimos acum.
Festivalul zapezii este considerat a fi de calibru international.

Fumatul interzis

februarie 03, 2008 0 comentarii
De la 1 ianuarie 2009 in Romania fumatul va fi interzis total la locul de munca, iar restaurantele, barurile si discotecile vor trebui sa amenajeze camere speciale pentru nefumatori.

Cresc salariile

0 comentarii
Guvernul a decis ca indemnizatiile demnitarilor vor creste anul acesta cu 10% pana la 1 octombrie. Astfel, indemnizatia lunara a presedintelui Basescu va ajunge de la 8.666 lei la 9.554 de lei. Indemnizatia premierului Tariceanu va creste de la 7.997 de lei la 8.816, iar cea a deputatilor si senatorilor va creste de la 6.343 de lei la 6.994 de lei.

Pe cand pentru o amarata de crestere, in diferite sectoare ale economiei, de cateva procente se negociaza zile intregi, de multe ori fara rezultat, guvernantii decid ca nu este de ajuns ce au. Poate ca am inchide ochii si la aceasta crestere daca asta ar fi singurul lor venit ...