Transfagarasan

noiembrie 02, 2008
Traseul Transfagarasan a fost inchis, in mod oficial de sambata 1 noiembrie 2008, si va putea fi refolosit abia la inceputul lunii iulie 2009.
Inchiderea traseului Transfagarasan a fost semnalizata cu indicatoare de circulatie la intrarea pe DN 7 C din localitatea argeseana Bascov, la Curtea de Argeş, Corbeni, Cabana Capra.

Transfagarasanul sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania, un traseu folosit de catre romani ca pe un traseu turistic. Drumul leaga regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia. Transfagarasanul trece peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din muntii Romaniei.
Transfagarasanul a fost inaugurat la 20 septembrie 1974, si leaga localitatile Arefu, Arges cu Cartisoara, Sibiu.

In aceasta perioada, datorita vremii bune, traficul rutier se desfasoara dinspre Curtea de Arges pana la Cabana Capra, iar de la Sibiu pana la Balea Cascada. Insa pentru o aventura pe Transfagarasan in aceasta perioada este indicat sa va echipati autoturismele pentru conditii de iarna !

1 comentarii:

  • Superb traseul prin transfagarasan. Impozant barajul sau lacul, serpentinele, tunelul, orice ... Parca intri intr-o alta lume.