Pechinez, caine de companie

septembrie 04, 2008
Ma intereseaza un post in care sa spui varsta medie de trai a diferitelor rase de caini... am un pechinez care e destul de batran si ma gandesc cu groaza ca s-ar putea sa vina vremea sa treaca "dincolo" ...


Raspuns Ghiseul:

Pechinezul (Pekinezul) este un membru al cainilor mici de companie. Au fost crescuti si educati in acest sens.
Raspunzand strict intrebarii tale, media de viata a unui pechinez este de 13-15 ani.
Cateva generalitati despre un pechinez:
- este nepretentios la hrana avand un apetit bun;
- pot avea probleme la fatare, folosindu-se de multe ori cezariana, din cauza marimii capetelor puilor. Pekinezii se bucura cam de 3 catelusi la o fatare;
- inaltimea si greutatea: masculii trebuie sa masoare intre 15-23 cm si sa nu cantareasa mai mult de 5kg. , femelele masoara intre 15 si 23 cm la exemplarele adulte si trebuie sa nu cantareasca mai mult de 5,5kg.
- Pekinezul este un caine mic, rezistent care nu sufera de prea multe probleme de sanatate. Totusi sunt cunoscute in mod ocazional problemele de spate si pot fi susceptibili la afectiuni ale ochilor.

Referitor la varsta medie de viata a diferitelor rase de caini va pot spune ca majoritatea traiesc spre 15-16 ani. Ce putem face pentru ei cand se apropie de batranete?
Cainii batrani au nevoie de plimbari mai multe, dar fara sa alerge, sa sara sau sa faca eforturi.
Alimentatia trebuie sa devina mai usoara, se reduce cantitatea de grasimi, carne si oase inlocuindu-le cu orez, legume, supe etc.
Vizitele la medic devin obligatorii pentru dantura, abcese perianale, analize, tratamente fizioterapice.

1 comentarii:

  • Multumesc, foarte bun raspunsul... cel putin este pe placul meu

    O zi buna